Učitavam...
O klubu

Atletski klub Perpetuum mobile nastao je krajem 2014. godine nakon dvije iznimno uspješne generacije adidas škole trčanja a kao odgovor na želju za daljnjim provođenjem treninga brojne skupine trkačica i trkača nakon jednogodišnjeg trajanja zimske škole trčanja. Tadašnji članovi/ice adodas škole trčanja su i nakon završene osnovne “obuke” koja je trajala 8 mjeseci (i završetka prvog polumaratona u životu) te nakon završetka i tzv. zimske škole trčanja nakon koje su istrčali i drugi svoj polumaraton, i dalje su bili odlučni u svojoj namjeri da se nastave rekreirati i baviti trčanjem.

Škola više nije bio prikladan niti naziv niti format pa smo odlučili osnovati atletski klub putem kojega ćemo nastaviti ispunjavati svoje i njihove rekreativne i/ili natjecateljske trkačke ciljeve.

Naziv kluba se nekako nametnuo sam po sebi gledajući sve te ljude kojima je škola trčanja promijenila život. Vidjeli smo da se događaju do tada (za njih) nemoguće stvari i da to ne prestaje i da se ponavlja iz godine u godinu, iz mjeseca u mjesec, od osobe do osobe. Osjeća se ta pozitivna energija koja ljude tjera naprijed preko svih granica koje si oni zamisle. I da tu ne staju nego idu još dalje, a da ni sami ne znaju kako je to moguće. Jer do jučer su mislili da je to nemoguće. U stvari se samo još jednom pokazalo kako je čovjekovo tijelo jedan svemogući stroj koji se (samo ako želi) može beskonačno kretati.

Vjerujemo da će se ovaj naš stroj koji smo pokrenuli 17.9.2014. kretati beskonačno dugo!