Učitavam...
Blog
  • Naslovnica
03
02
2020

Nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje nastalo je u Finskoj kao zamjena za skijaško trčanje. Danas se smatra jednim od najzdravijih sportsko rekreativnih programa širom svijeta.
Nordijsko hodanje zauzima sve veći zalet kod rekreativaca, a naročito kod populacije koja tek započinje s rekreacijom. Dostupno je svim dobnim skupinama, spolu, različitoj fizičkoj spremnosti jer je rizik od ozljeda minimalan, a dobrobit za zdravlje izrazito velika. Trening se provodi u grupi što dodatno potiče dobro raspoloženje i motivaciju članova.
Kada govorimo o nordijskom hodanju prvo što nam padne na pamet su štapovi zbog kojih je nordijsko hodanje prepoznatljivo.

Zbog čega štapovi I čemu služe?
Štapovi nam pomažu da olakšamo kretanje odnosno da tijekom hodanja više opustimo mišiće vratno – ramenog pojasa, rasteretimo lumbalni dio kralježnice, smanjimo pritisak na zglobove, koljena i stopala.
Koje su prednosti Nordijskog hodanja za zdravlje?Nordijskim hodanjem aktiviramo 90 posto svojih mišića. U odnosu na klasično hodanje, nordijski tip sa štapovima sagorijeva čak do 40 posto više kalorija i olakšava gubitak masnih naslaga u organizmu.

Štapovima aktiviramo i ruke odnosno gornji dio tijela koji je klasičnim hodanjem zapostavljen. Tijelo se naginje prema naprijed i time održava pravilno držanje i raspon pokreta ramena i ruku kakav bi trebao biti kod prirodnog hodanja. Također, aktivnim i dinamičkim korištenjem štapova, zamjetno se povećava intenzitet hodanja.

Nordijskim hodanjem utječemo na naše zdravlje, ublažavamo stres, povećavamo samopouzdanje, a najviše od svega utječemo na kvalitetu našeg života.

…i na kraju zašto odabrati baš Nordijsko hodanje u klubu AK Perpetuum mobile?
Ne možemo Vam odgovoriti na to pitanje, ali možemo obećati zdravu, veselu i pozitivnu „obiteljsku“ atmosferu uz stručno vodstvo.
Uz sve to ne sumnjamo da ćete sami pronaći odgovor na ovo subjektivno pitanje i nastaviti graditi svoj sportsko-rekreativni i životni put kroz program Nordijskog hodanja u našem Atletskom klubu.

Počeci su uvijek najteži I do svega što vrijedi u životu ne dolazimo lako, ali nikada nećemo znati možemo li promijeniti naš način života na bolje ako ne pokušamo i ne odvažimo se na promjenu.

Početak programa je 8.11.2021. 

Lokacija, termini, trener, financije, prijave…

Lokacija održavanja treninga nordijskog hodanja – savski nasip
Okupljanje: Veslački klub Zagreb, Veslačka ulica 27

Termini: ponedjeljak i srijeda u 19h, subota 8:30h

Trener: Andrija Palička je naš dugogodišnji trener trčanja, strastveni zaljubljenik u sport i kretanje, budući kineziolog.
Budući da je samoinicijativno zagovarao ideju pokretanja programa nordijskog hodanja u našem klubu pripala mu je čast osmisliti cjelokupni program “od grave do pete”.

Cijena programa: prva dva tjedna su besplatna.
Cijena mjesečne članarine iznosi 170kn i plaća se do 15. dana u mjesecu za tekući mjesec.

Prijaviti se možete klikom na link za prijavu

Vidimo se!
Vaš trenerski tim Ak Perpetuum mobile

autor: Dario Marušić

Komentara
0

Komentiraj