Učitavam...
Blog
 • Naslovnica
15
02
2019

Intervju sa Sanjom Horvat Sinovčić

Autor admin 0

Naša Sanja je pravi primjer osobe koja što naumi – to i ostvari.
U našem je klubu od samog početka, a do danas je u svojim brojnim nastupima na domaćim i inozemnim utrkama upisala i 3 nastupa u maratonskoj disciplini.
Kako i zašto se krenula baviti trčanjem, te kako joj je trčanje promijenilo život možete pročitati u nastavku.

Ako do sada niste imali prilike upoznati Sanju, sada je prilika. 🙂

 • Nekoliko informacija o vama – godine, profesija, jeste li se ranije bavili sportom i kojim?

Sanja Horvat Sinovčić, 48 godina (Kad prije?!) ?

Profesija: dipl. defektologinja – socijalna pedagoginja, radim u osnovnoj školi s učenicima s teškoćama u razvoju u posebnom razrednom odjelu.

Nisam se bavila sportom prije, osim povremenih odlazaka na vježbanje tipa pilates, joga, aerobik, povremeno planinarenje i vožnja biciklom.

 • Koliko dugo se bavite trčanjem?

Trčanjem se bavim 6 godina (od ožujka 2013. godine).

 • Kako ste se odlučili krenuti trčati? Imate li neku anegdotu koja je vezana uz te vaše prve trkačke dane koju biste mogli podijeliti s nama?

Početkom 2012. godine krenula sam na skupno vježbanje – pilates. Stalno sam razmišljala kako me sputava ta dvorana i jednostavno, ne volim zatvoreni prostor. Razmišljajući o nekoj promjeni, surfajući internetom, naletjela sam na članak o školi trčanja i prijavama za istu. I odlučih u sekundi… Idem, volim boravak u prirodi i na otvorenom, nema veze što prije nisam trčala, piše da se kreće od početka, minuta hodanja, minuta trčanja, stručno vodstvo trenera… Jedan “klik” na prijava i avantura je počela i to najljepša avantura koja još uvijek traje.

 • Što vam je do sad u vašem trkačkom iskustvu bilo – najveće postignuće (ne mislimo na kilometre, utrke i rezultate)?

Zaljubih se u trčanje prvim korakom na nasipu. Ta ljubav prema trčanju traje i dalje. Smatram je jednom od boljih odluka u svom životu. Mnogi ostaju kući zavaljeni pred televizorom, dok ja, bez obzira na vremenske uvjete, kiša, snijeg, vjetar, debeli minus, odlazim redovito na treninge. Iznenadila me ta moja fokusiranost, nisam to očekivala i mislim da je to moje najveće postignuće.

 • Što ste trčanjem dobili, a čemu se, recimo, niste uopće niste nadali?

Trčanjem sam dobila puno. Najviše samopouzdanja i onaj osjećaj “mogu sve”, “samo je nebo granica”. Dobila sam i mnogo dragih prijatelja, upoznala nove ljude, putovala. Život mi se zaista promijenio na bolje.

 • Kako to da ste se odlučili istrčati maraton?

Istrčala sam tri maratona do sada. Odluka je pala u sekundi. Čim su u Klubu predložili tu mogućnost, ja sam ju s veseljem prihvatila. Zašto? Trčeći sam shvatila da volim trčati tzv. dužine, dužinske treninge. Na njima se relaksiram, bude to vrijeme “samo za mene”, napunim “baterije”, ispraznim glavu i o ničemu, baš o ničemu ne razmišljam.

 • Čega se pribojavate i čemu se najviše radujete na maratonu?

Moram biti iskrena, ne pribojavam se ničega, a na maratonu me najviše raduje onaj osjećaj na 30. km, kao da izađeš iz svojeg tijela, uđeš u neku novu dimenziju. 🙂 

 • Jeste li spremni istrčati tih 42 km? Kako znate?

Spremna sam istrčati tih 42 km zahvaljujući stručno koncipiranim treninzima,  našim trenerima, njihovom stručnom vodstvu, motiviranju, njihovoj iskrenoj brizi za sve nas. Dakle, uz rad, disciplinu, “jaku glavu”, tvrdoglavost, fokusiranost i trenere koji nas vode, sve je moguće.

 • Je li vas trčanje kao osobu promijenilo i kako?

Trčanje me zasigurno promijenilo kao osobu. Više se smijem, manje se ljutim, sretnija sam, a manje nervozna, a ono što je najvažnije, zdravija sam nego ikada do sada.

 • Što o trčanju misle vaši kod kuće, u obitelji, prijatelji gledajući vas, što kažu? Je li vaše trčanje inspiriralo još nekog iz vaše neposredne blizine da se ustane s kauča?

Moja obitelj mi je velika podrška, naročito moj suprug kojeg sam također inspirirala na trčanje. Osim supruga, moja kćer se također upustila u trkačku avanturu. Znači, širim zarazu.

 • Kad netko kaže “trčanje” – koja je vaša prva asocijacija? Opišite to u jednoj riječi.

Sloboda.

autor: admin

Komentara
0

Komentiraj