Učitavam...
Blog
  • Naslovnica
13
05
2019

Gdje ima volje, ima i načina!

Autor admin 0

Zahvatilo nas je nevrijeme. Za većinu vas koji si već tijekom vikenda planirate obaveze za cijeli tjedan pa tako i raspored i lokaciju treninga, loši vremenski uvjeti su vas vjerojatno zatekli nespremne te vam ni na kraju pameti nije bilo razmišljanje o alternativnim opcijama za trening. Stoga, naši savjeti se odnose isključivo za populaciju outdoor sportaša.
Budući da je vani pravo umijeće hodati nogostupom, a da vas vjetar ne zanosi ili pada kiša po vama ili strepite hoće li vam nešto pasti na glavu, mi ćemo vam ovako na brzinu dati nekoliko savjeta kako da zamijenite outdoor aktivnost – prije svega trčanje.

SAVJET PRVI
Trčane na pokretnoj traci.
Ne, to nije traka po kojoj se vozite na aerodromu već pokretna traka u nekom obližnjem fitness centru. Dakle, nazovite neki od velikih fitness centara i pitajte ih imaju li traku za trčanje, kolika je cijena jednog sata treninga ( ne treba vam trener jer ste vjerojatno već naučili trčati ) lijepo dođite, razgibajte se ( vjerojatno će vas većina blijedo gledati jer se ekipa rijetko razgibava u fitnessu ) i krenite lagano s trčanjem.
VAŽNO: ne pretjerujte s brzinama i ne iskušavajte krajnje granice trake za trčanje jer sežu i po 3min/h, a i brže.
Dakle, trčanje umjerenim tempom je skroz ok jer se ovdje radi ipak o samo jednom treningu bez kojeg ne možete završiti dan i još k tome je početak radnog tjedna.
Za trčanje na pokretnoj traci potrebno je malo podići nagib (obično je to oznaka 1 i to vam je dovoljno dok različite trake imaju različite nagibe)
Dakle, 30 – 40-tak min trčanja vam je dovoljno da završite dan, a da možete reći da ste nešto napravili od treninga.
Ako niste nikada trčali na traci za trčanje, nakon 20-tak min napravite kratku pauzu, osvježite se i nastavite opet.
Na traci za trčanje trčite po srediti trake i pokušajte ne dodirnuti rubove jer će vas biti posvuda.
Nakon treninga još se svakako treba vrlo dobro istegnuti i to je to. Trening ste odradili.
Ne zaboravite vodu za osvježenje i mali ručnik ako ćete se htjeti obrisati zbog znojenja u zatvorenom prostoru.

SAVJET DRUGI
Ako nema slobodnih traka za trčanje, svakako vam od velike koristi može biti i bicikl ergometar ili veslački ergometar.
Važno je napomenuti da vam je za veslački ergometar potrebno znanje tehnike rada (oni koji su bili nekoliko puta kod nas na treningu snage u Vk Zagreb su imali prilike to isprobati) stoga ako slučajno ne poznajete tehniku veslanja, savjet je ne isprobavati.
Isto kao i kod trčanja, 30 – 40-tak min vam je sasvim dovoljno u dva navrata.

SAVJET TREĆI
Trening snage.
Mnogo vas je već u našem programu treninga snage pa ne sumnjamo da vas se danas neće okupiti veći broj i da će vas trener pošteno izmučiti. Uvijek ima nekog asa u rukavu, a to ste i sami već osjetili na svojoj vlastitoj koži.
Dakle, za sve vas treningoholičare uvijek imamo neki savjet.

SAVJET ČETVRTI
Vjerujemo da se ne spremate za olimpijske igre (ove ih godine niti nema) no tako vjerujemo da se ne spremate ni za kakvo drugo državno, europsko ili svjetsko prvenstvo.
Stoga nećete ništa posebno izgubiti ako pokušate slobodno vrijeme umjesto treninga provesti s obitelji ili s prijateljima ili ako uspijete nagovoriti prijatelja/icu koje duuuugo niste vidjeli da se nađete i popijete neko piće. Što ćete popiti nećemo vam savjetovati ali vjerujemo da nećete naručiti izotonik te ćemo izbor pića ipak ostaviti vama na volju. ?
Eh sada, ako mislite da vam nismo pomogli i da smo vam uzeli bespotrebno 3 minute čitajući ovaj tekst, žao nam je. No ipak, i kada je loše vrijeme, sami sebi možete stvoriti ugodno provedeno vrijeme.

autor: admin

Komentara
0

Komentiraj