Učitavam...
Wings for Life Zadar

Wings for Life Zadar

  • 05.05.2019
  • 13:00 - 18:00
  • Do 09.02.2019. - 120kn, od 10.02.2019. - 160kn

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme, šestu godinu zaredom,  5. svibnja 2019., startat će utrka  Wings for Life World Run . 

Svijet će ponovno ujediniti svoja nasmijana lica i krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

13 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Hrvatska utrka kreće iz Zadra, grada domaćina utrke Wings for Life World Run, a ove godine će sa zadarskog poluotoka startati čak 9000 trkača.

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

INFO:

ORGANIZATOR

Inicijator i nositelj: Red Bull

Organizator: Hrvatski atletski savez

DATUM I VRIJEME

Zadar, 5. svibnja 2019. godine u 13:00 sati po lokalnom vremenu. 

KONTAKT

Web obrazac: http://win.gs/kontaktirajnas

Info telefon (pon – pet; 09:00 – 17:00): 091 111 0212

PRIJAVA

Prijava na utrku može se napraviti isključivo putem ove  stranice, te se pritom može napraviti prijava za jednog trkača ili za grupu trkača. Uplata se može izvršiti putem kreditne kartice (MasterCard i Visa), te putem bankovne uplate.

Prijave plaćene putem kreditne kartice će se pokazati na startnoj listi odmah, dok se prijave putem bankovnog transfera mogu vidjeti kroz tri radna dana. 

U slučaju potrebe za izdavanjem većeg broja vouchera (za tvrtku ili pravnu osobu) možete nam se javiti putem kontakt obrasca. 

Startna zona se dodjeljuje prema dosadašnjem najboljem vremenu ostvarenom na Wings for Life World Run ili nekoj drugoj utrci, te ga nakon prijave nije moguće naknadno unijeti ili promijeniti startnu zonu. 

 GRUPNA PRIJAVA

Grupne prijave moguće je napraviti na dva načina, direktnom prijavom svih sudionika ili kupnjom vouchera.

Direktnu prijavu moguće je napraviti na način da jedna osoba prijavi sve ostale sudionike svoje grupe prema sljedećim koracima:

1.   Prijaviti se ili kreirati trkački profil na stranici registration.wingsforlifeworldrun.com/hr/hr/zadar/single

2.   Nakon prijave odabrati opciju Grupne prijave

3.    Upisati podatke za sve članove grupe i slijediti korake do kraja prijave

U slučaju direktne prijave plaćanje je moguće izvršiti kreditnom karticom ili bankovnim transferom prema podacima zaprimljenim na mail nakon izvršene registracije. R1 račun moguće je dobiti na način da nakon izvršene uplate, osoba koja je napravila prijave svih sudionika, u svom trkačkom profilu odabere opciju „Računi“ i „Zatraži račun“.

Prijave putem vouchera moguće je napraviti preko sljedeće stranice: https://registration.wingsforlifeworldrun.com/hr/hr/zadar/voucher#/form

odabirom željenog broja vouchera. Nakon izvršene registracije i uplate, voucher kodovi će biti poslani na mail koji je upisan prilikom registracije. Voucher kodove potredno je distribuirati ostalim sudionicima grupe te se svatko za sebe prijavljuje putem linka: registration.wingsforlifeworldrun.com/hr/hr/zadar/single, te umjesto plaćanja unosi dobiveni voucher kod.

Plaćanje vouchera moguće je izvršiti isključivo kreditnom karticom, a R1 račun je također moguće zatražiti na profilu osobe koja je kupila voucher kodove  pod opcijom „Računi“ i „Zatraži račun“.

U slučaju pitanja, nazovite naš info telefon.

MINIMALNA DOBNA GRANICA
U utrci mogu sudjelovati svi pojedinci s najmanje 16 ili više navršenih godina na dan utrke. Maloljetni sudionici moraju biti prisutni s roditeljem na mjestu utrke ili s potpisanom izjavom roditelja uz priloženu kopiju osobne iskaznice roditelja. Organizator zadržava pravo zatražiti dokaz o starosti i identitetu bilo kojeg sudionika. Najniža dobna granica vrijedi i za sudionike u invalidskim kolicima.

ROK ZA PRIJAVU
Prijave putem interneta za službenu utrku zatvaraju  se 2. svibnja 2019. u 13:00 sati ukoliko se limit trkača ne dosegne ranije.

Prijave za one koji žele personalizirani startni broj zatvaraju se 17. ožujka 2019. u 13:00 sati po koordiniranom svjetskom vremenu (UTC). 

PRAVILNIK UTRKE

STARTNINA 

Do 9. veljače:  120,00 HRK  (96,00 HRK + 25 % TAX)

Od 10. veljače:    160,00 HRK (128,00 HRK + 25 % TAX)

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life, koja financira istraživanja leđne moždine.

SUDIONICI U KOLICIMA
Natjecatelji u kolicima i trkači u utrci zajedno sudjeluju. Zbog sigurnosnih razloga dopuštena su isključivo klasična invalidska kolica. Druge vrste invalidskih kolica poput kolica za utrke ili kolica na ručni pogon nisu dopuštena.  Natjecatelji prije utrke odlučuju hoće li sudjelovati u kolicima samostalno i biti u službenoj konkurenciji ili će sudjelovati uz pomoć druge osobe van službene konkurencije.

STARTNI BROJ 

Svaki startni broj u globalnom sistemu povezan s imenom i prezimenom trkača koji se prijavio, te ga nije moguće prenijeti na neku drugu osobu.

Svaki trkač je obvezan ispuniti informacije na poleđini startnog broja.

Nekoliko dana prije utrke svaki će sudionik zaprimiti svoj startni broj u elektronskom obliku putem maila navedenog u procesu prijave. Za preuzimanje startnog paketa i broja na utrci trkač mora znati svoj startni broj.

Svi sudionici koji se prijave i uplate startninu do 17. ožujka 2019. godine na svom startnom broju imat će ispisano svoje ime.

STARTNA ZONA 

Sudionici će započeti Utrku na startnim pozicijama u grupama, a prema osobnom najboljem vremenu ostvarenom na Wings for Life World Run ili nekoj drugoj utrci. Svoje najbolje vrijeme se unosi prilikom ispunjavanja prijave. Startne zone nije moguće mijenjati. Brži će se trkači smjestiti s prednje strane startnog prostora najbliže startnoj liniji. Oni koji ne dostave informaciju i dokaz o vlastitom prolaznom vremenu uključit će se u startni položaj najdalje od startne linije.

ZONA 1
Maraton do 3 sata 00 minuta
Polumaraton do 1 sata 30 minuta10 km do 40 minuta
Wings for Life World Run preko 30 km

Maraton u kolicima do 2 sata 00 minuta
Polumaraton u kolicima do 1 sat 00 minuta
Wings for Life World Run preko 30 km

ZONA 2
Maraton od 3 sata 00 min do 4 sata 00 min
Polumaraton od 1 sata 30 min do 2 sata 00min
10 km od 40 minuta do 50 minuta

Maraton u kolicima od 2 sata 00 min do 2 sata 30 min
Polumaraton u kolicima od 1 sata 00 min do 1 sata 20 min
Wings for Life World Run od 20 do 30 km

ZONA 3
Maraton od 4 sata 00 min do 5 sati 00 min
Polumaraton od 2 sata 00 min do 2 sata 30min
10 km od 50 min do 60 min
Wings for Life World Run od 10 do 20 km

Maraton u kolicima od 2 sata 30 min do 3 sata 00min
Polumaraton u kolicima od 1 sata 20 min do 1 sata40 min
Wings for Life World Run od 10 do 20 km

ZONA 4
Maraton preko 5 sati 00 min
Polumaraton preko 2 sata 30 min
10 km preko 60 min
Wings for Life World Run do 10 km

Svi sudionici bez unešenog vremena

Maraton u kolicima preko 3 sata 00 min
Polumaraton u kolicima preko 1 sat 40 min
Wings for Life Word Run do 10 km

Svi sudionici bez unešenog vremena

Trkači ulaze u zonu koja im je dodijeljena, a raspoznaju je po broju na svom startnom broju.

ZONA TRKAČA
Startna zona trkača mjesto je okupljanja, preuzimanja startnih paketa, ali i brojnih drugih aktivnosti koje će biti dostupne trkačima. Natjecateljima će biti dostupna garderoba, Wings for Life World Run shop kao i praćenje utrke uživo na velikom ekranu. Detaljna karta startne zone bit će dostupna online prije utrke.

GARDEROBA
Na lokaciji će biti označeni prostori za garderobu. Svaki trkač ima pravo ostaviti jedan komad prtljage, i to isključivo u vrećici u kojoj će dobiti startni paket. Zbog velikog broja trkača, neće se prihvaćati ruksaci ni torbe, već isključivo vrećica s osobnim stvarima.

MEDICINSKE INFORMACIJE 

Na lokaciji će biti prisutno medicinsko osoblje, a duž staze te u koloni nakon Presretačkog vozila na raspolaganju će biti vozila hitne pomoći.

Stražnji dio startnog broja sadrži obrazac o zdravstvenim informacijama kojeg sudionik zbog vlastite sigurnosti mora točno i u potpunosti ispuniti.

OKRIJEPNE STANICE
Okrijepne stanice bit će raspoređene duž staze (udaljene od 2 do 5 km na prvih 50 km staze). Na okrijepnim stanicama sudionicima utrke na raspolaganju će biti voda, Red Bull Energy Drink, voće i Cola ili izotonični napitak.

POVRATAK NA START
Svaki sudionik završava utrku nakon što ga prestigne Presretačko vozilo. Za sve sudionike koji završe utrku bit će organiziran prijevoz na start, a stanice će biti jasno obilježene i smještene na svakih 5 km utrke. Ovaj prijevoz mogu koristiti samo natjecatelji. Iako je organiziran veliki broj autobusa za prijevoz na start, trkači se mole za strpljenje ukoliko budu morali pričekati sljedeći autobus.

DOLAZAK I SMJEŠTAJ 
Sve informacije o dolasku i smještaju u Zadru dostupne su na stranici https://www.zadar.travel/hr.

Mjesto susreta

Zadar

Zadar

Organizator

Hrvatski atletski savez

Detalji

  • Prijave:
    Do popunjavanja kvote
  • Limiti:
    8000 Sudionika